HUROEN
RólunkAkadémia KözpontEseményekSportolóink
Logó
EdzésmunkaRólunk írtákAlegységekKapcsolat

Események

Székely-amerikai boksz együttműködés alakul  

Cserediák programot tervez a gyergyószentmiklósi ökölvívó akadémia – és ez csak egyik eleme lenne annak a körvonalazódó együttműködésnek, amely amerikai boksz szakemberekkel, szervezetekkel alakul.

Az Erdélyi Madárfészek-Godako Ökölvívó Akadémia sportolója Huszár Dávid egy cserediák program révén az Egyesült Államokban nyert el ösztöndíjat, és fél éve Salt Lake City-ben tanul. A sportolás azonban ott sem szorul háttérbe, ennek köszönhetően immár a Fullmer Brother Boxing Gym Klub regisztrált ökölvívójaként az USA Boxing szövetség versenyein szerepelhet. Ez számára nagy lehetőség, és egyben egy első, fontos lépés, hogy egy kapcsolat kezdet a gyergyószentmiklósi ökölvívás és az amerikai boksz világa között.


Világbajnok bokszolót várnak Gyergyóba

Huszár Árpád, az Erdélyi Madárfészek-Godako Ökölvívó Akadémia vezetője kéthetes amerikai útról tért haza. Itt nem csak a fiát, Dávidot látogatta meg, hanem kapcsolatokat keresett, tapasztalatokat szerzett az ottani ökölvívó sportban. New York, Salt Lake City és Washington edzőtermeibe is ellátogatott, követte az ott zajló munkát és maga is tartott edzéseket.

Ennek során találkozott Yuri Foreman-nal, aki 2009-ben szuper váltósúlyban világbajnoki címet szerzett, és bár azóta visszavonult, most újra címmérkőzésre készül.
A találkozón megegyeztek arról, hogy Foreman ellátogat Gyergyószentmiklósra, és egy erre az alkalomra időzített edzőtáborban fog átadni tudásából, tapasztalatából a székely sportolóknak.


Cserediák program körvonalazódik

Ennél is tovább mutat az az elképzelés, ami Washingtonban fogalmazódott meg. Egy ott élő mecénás kör hozzájárulásával sport-cserediák program alakul. Az Erdélyi Madárfészek-Godako Ökölvívó Akadémia kiemelkedőbb sportolói lehetőséget kapnak az Egyesült Államokban tovább fejlődni.

"Az alapvető célunk továbbra is változatlan: olyan sportolókat nevelni, akik Magyarország színeiben olimpiai érmekért küzdhetnek. Ugyanakkor azonban az is tény, hogy a sportág igazi csúcsa az az amerikai boksz világa. Magunk is meggyőződhettünk arról, mit is jelent egy olyan gála, ahol nem is az élvonal szerepel, de mégis 12 ezer ember tombol. Az elképzelés az, hogy az amatőr bokszban elérhető sikerek után ezt a lehetőséget is megteremtsük az általunk nevelt sportolóknak" - fogalmaz Huszár Árpád.

FrameFrameFrameFrame
Frame
Eagle Icon

Vendégünk volt a budapesti Madárfészek Ökölvívó Akadémia  

Lassan hagyománnyá válik, hogy Gyergyószentmiklóson edzőtáboroznak a budapesti Madárfészek Ökölvívó Akadémia kiemelt sportolói. A csapatot és edzőiket Huszár Árpád, az Erdélyi Madárfészek – Godako Ökölvívó Akadémia látta vendégül.

A budapestiek erőnléti felkészülés részeként több edzést tartottak együtt a gyergyószentmiklósi bokszolókkal, mind teremben, mind a szabadban. A részvevők aligha fogják elfelejteni ezeket a januári napokat.

Amellett, hogy havas terepen kellett futniuk hosszú kilométereket, fel Kovácspéterbe, részük volt hegyi túrákban is, a Délhegy vagy a Várköve csúcsára, amikor 22 kilométert kellett hegynek felfele megtenni, nyomot taposva, néhol derékig érő hóban.

Bővebben itt: https://szekelyhon.ro/sport/gyergyon-at-vezethet-az-ut-az-olimpiara

FrameFrame
Eagle Icon

Megszerveztük az első Székely Régió Kupát  

December 19-én, a gyergyószentmiklósi Fit Point edzőközpontban, edzőtermünkben rendeztük meg első versenyünket. A Székely Régió Kupa hagyományteremtő szándékkal jött most létre, az a célunk, hogy 2019-ben már nyilvános ökölvívó gálává alakuljon, és évek múltán Erdély egyik legszínvonalasabb és rangosabb boksz versenye legyen. Az első Székely Régió Kupán az Erdélyi Madárfészek-Godako Ökölvívó Akadémia gyergyószentmiklósi központjának meghívására Csíkszereda két boksz-klubja vett még részt.

Az itt résztvevő gyergyói bokszolók, azaz Kolumbán Róbert, Csiki Róbert, Csibi Eduárd, Tóth Szilárd Szabolcs, Pál Szilveszter, Búzás Róbert, Popa Ionica, Vajda István, Garai Endre, Benedek Péter, Illyés Alpár és Tóth Anna egyaránt kitettek magukért, járt a taps, az emlékérem és az elismerő oklevél mindegyiküknek.

FrameFrameFrameFrame
FrameFrame
Eagle Icon

Remek szereplés Nagyszalontán  

December 15-16-án Nagyszalontán rendezték meg a Teodor Silaghi emlékversenyt, ahol az Erdélyi Madárfészek-Godako Ökölvívó Akadémia gyergyószentmiklósi központjának fiatal bokszolói is részt vettek. Hét sportolónk számára ez volt az első nyilvános megmérettetés, amióta 2018 februárjában elkezdtük a közös munkát, azaz amióta sportolnak.

Ők Kolumbán Róbert, Csiki Róbert, Tóth Szilárd Szabolcs, Popa Ionică Jancsi, Páll Szilveszter, Búzás Róbert és Vajda István. Mindannyian remekül teljesítettek, elégedettek vagyunk, és büszkék vagyunk rájuk.

Csíki Róbert, Kolumbán Róbert és Búzás Róbert megnyerte versenyét, mindegyikük egyértelmű fölénnyel. Tóth Szilárd és Popa Ionica összecsapásán döntetlent hirdettek a versenybírók.

Kolumbán Róbert döntőbe jutott, de a kemény csata végén az ellenfél kezét emelték magasba, akárcsak Vajda István mérkőzése után. Nemcsak a gyergyói edzők (Huszár Árpád és Réti Zsolt), hanem a semleges szakemberek véleménye is az volt, hogy akár fordított döntés is születhetett volna. Külön ki kell emelni, hogy ökölvívóink első mérkőzésünkön 15-20 meccs tapasztalatával érkező ellenfeleket győztek le, illetve vívtak velük egyenlő félként.

Egyedüli sajnálatunk az, hogy Benedek Péter, aki szintén bizonyosan kiemelkedő eredményt ért volna el, betegség miatt nem utazhatott velünk Nagyszalontára.

Frame
Eagle Icon

Működésbe lendül az akadémia-hálózat  

A Csíkszeredai Markos Fight Klub és a Erdélyi Madárfészek-Godako Ökölvívó Akadémia együttműködése egyre szorosabb és szervezettebb formát ölt. A közös szakmai munka mellett tényleges anyagi támogatást is tudunk nyújtani az Akadémia alegységévé vált csíkszeredai ökölvívóknak. Bokszzsákokat, kesztyűket, és más felszereléseket adtunk át számukra, annak érdekében, hogy a munkájuk minél magasabb színvonalú, és hatékony lehessen, ne legyen akadály, a felszereltség.

FrameFrame
Eagle Icon

A Vuk is kipróbálta a bokszolást  

Felkérést kaptunk, hogy ismertessük meg az ökölvívást olyan gyerekeknek is, akik szívesen mozognak, és szeretnek sok mindent kipróbálni. A gyergyószentmiklósi Vuk Sk által szervezett élménytábor résztvevőinek tartottunk jó hangulatú sportágbemutatót. Az Erdélyi Madárfészek–Godako Ökölvívó Akadémia vezetője, Huszár Árpád jóvoltából és fiatal segítői, Huszár Dávid és Csiki Róbert bemutattak néhány alapütést és speciális bokszolómozgást, majd elhangzott a kérdés, hogy ki akarja kipróbálni. Válaszul minden kéz a magasba emelkedett. Ezután felkerültek a bokszkesztyűk, és szálltak is az ütések az edző által tartott eszközre, a pontozókesztyűre. Láttuk az örömöt a gyermekszemekben, máskor, más hasonló meghívásnak is szívesen eleget teszünk, hogy minél több gyermeknek, fiatalnak elmondjuk: az ölölvívás, de bármilyen sport is, jobbá teszi az életet.

FrameFrame
Eagle Icon

Alapvizsgát tettek  

Eljött az idő ara is, hogy a hónapok óta zajló rendszeres edzésmunka eredményeit, és a nemrégiben zárult edzőtáborunk sportolóinkra gyakorolt hatását felmérjük. Alapvizsgát szerveztünk a gyergyószentmiklósi ökölvívók számára. Megelégedéssel tölt el, hogy a vizsgára állt minden sportolónk jelentős fejlődést mutat úgy az erőnléti, mind a technikai felkészültség tekintetében. A teljesítendő vizsgaszinteket kor és testi fejlettség szerint állítottuk össze egyénileg. Magas elvárásokat támasztottunk, éppen azért, hogy csak azok a sportolóink "ugorhassák át a lécet" akik mindig kiemelkedőt nyújtanak edzéseken is, a többieket pedig motiválja ez a tény a még keményebb munkára. Ennek következményeképpen 2 sportolónk tett sikeres alapvizsgát, név szerint Csiki Róbert és Benedek Péter Pál.

Aki bizonyít annak jár a jutalom: ezt az alapigazságot is tudatosítani szeretnénk a sportoló gyermekek körében. Ebből kiindulva az alapvizsgát sikeresen teljesítő ökölvívóink egy sportruházat- és felszerelés csomagot vehettek át. További felszereléscsomagok vannak még előkészítve, amit a nyár végén esedékes vizsgákon sikeresen szereplőknek szánunk.
Bízunk bennük, sikerülni fog!

Eagle Icon

Ötnapos edzőtábor az Anda panziónál  

Az Erdélyi Madárfészek–Godako Ökölvívó Akadémia gyergyószentmiklósi központjának sportolói ötnapos edzőtáboron vettek részt. Az Anda panzió területén megtartott esemény a nyári vakáció első hetére esett, ezért nem volt akadálya annak, hogy minden olyan gyermek részt vehessen, aki ezt az elmúlt évben bizonyított munkájával, komolyságával kiérdemelte. A szentmiklósi központban fejlődő fiatal bokszolókhoz csatlakozott több csíkszeredai is, számukra is újdonság volt ez. Tovább

FrameFrameFrameFrame
Eagle Icon

Ökölvívás a Családi Sportnapokon  

Anyukák és kislányaik, férfiak és bátor legények is egyformán nagy lelkesedéssel, húztak kesztyűt próbálták ki az ökölvívást. A gyergyószentmiklósi Családi Sportnapok rendezvénysorozatából idén is kivette a részét az Erdélyi Madárfészek-Godako Ökölvívó Akadémia.

Edzőtermünkben láttuk vendégül az egyhetes vetélkedősorozatba benevezett családokat és baráti társaságokat, de ajtónk nyitva állt minden érdeklődő számára. Örömünkre szolgál, hogy szűknek is bizonyult a Fit Point fineszközpont emeleti edzőterme, sokan voltak kíváncsiak a sportágunkra. Sikerült elnyerni a tetszésüket, arra számítunk, lesznek a sportnapok keretén belül minket meglátogatók között többen is, akik látták, miről szól a boksz és eldöntötték, ezt a sportágat választják. Várjuk őket.

FrameFrameFrameFrame
Eagle Icon

Gyergyószentmiklós-Sepsiszentgyörgy közös edzés  

Remek alkalom volt a mindennapi edzések folyamatában egy kis és hasznos változatosságra, amikor az Erdélyi Madárfészek-Godako Ökölvívó Akadémia gyergyószentmiklósi és sepsiszentgyörgyi sportolói közös edzésen találkoztak. Huszár Árpád, illetve Pap Ferenc tanítványai is örültek a lehetőségnek, hogy felmérhették, hol is tartanak egymáshoz viszonyítva. Az egymáshoz közeli súlycsoportokhoz tartozók sparing edzőmeccseket is vívtak. Ez volt az első találkozás a gyergyószentmiklósi és sepsiszentgyörgyi bokszolók között, új barátságok alapjai köttettek most meg. Remek együttműködésnek, közös munkának nézünk elébe.

FrameFrameFrameFrame
Eagle Icon

Elméleti képzés a kis bokszolóknak  

A zsákok püfölése, a balegyenesek és jobbhorgok helyes kivitelezésének gyakorlása közben elkezdődtek az elméleti képzések, "agytágítók" is az Erdélyi Madárfészek–Godako Ökölvívó Akadémia fiataljai számára. Huszár Árpád, a gyergyószentmiklósi központ vezetője elmagyarázta a gyermekeknek, hogy nem csak erősnek és ügyesnek kell lenni ebben a sportban, hanem ész, tudás is kell ám ahhoz, hogy bajnokká váljanak.

Lélekben is erősödni kell, nagyon fontos a hitben való nevelés is akadémiánk számára. Portik Hegyi Kelemen főesperes plébános beszédét komoly figyelemmel hallgatták a gyermekek.

És kell a minta, a példakép is: egy világbajnoki címmérkőzést is végignézhettek a sportolók. A szakmai szempontból különlegesebb jelenetek külön is kielemzésre kerültek.

Az elméleti óra alkalmával vehették át az edzők és sportolók az első "akadémista" mezeket is. Immár külsőleg is látható: az Erdélyi Madárfészek–Godako Ökölvívó Akadémiához tartoznak.

FrameFrameFrame
Eagle Icon

A 2018-as év első hónapjaiban Gyergyószék számos településén tartottunk ökölvívó toborzó edzéseket. Gyergyóalfaluban, Gyergyóújfaluban, Gyergyószárhegyen, Gyergyótekerőpatakon és Gyergyócsomafalván is számos lelkes és tehetséges gyermeket találtunk, akik sokra vihetik a sportban. Így 50-et is elérte a gyergyószentmiklósi központban sportoló gyermekek létszáma.

FrameFrameFrameFrame
Eagle Icon

A Madárfészek Akadémia Budapestről érkezett bokszolóival 2018 januárjában közös erőnléti felkészítő edzőtábort szerveztünk. Az edzőteremben tartott kemény tréningek mind a székelyföldi ökölvívó fiatalok, mind a magyarországi bokszolók számára hasznosak voltak, sportbarátságok szövődnek. A vendégeknek igyekeztünk olyan kihívásokat is teremteni, amelyek várhatóan felejthetetlenek lesznek. Ilyen volt a Délhegy-túra, amely az élmény mellett eddig nem tapasztalt erőpróba is volt. Több, mint tíz kilométeres hegymenet friss, süppedő hóban.

FrameFrame
Eagle Icon

Több, mint ötven személy részvételével zajlott le 2018 január 15-én a Gyergyószentmiklósi Sportiskola termében az a nyilvános edzés, ahol Erdei Zsolt és a Madárfészek Akadémia szakemberei Ács József, Kovács László, Kiss András, Gregárik Krisztián, illetve a gyergyószentmiklósi Huszár Árpád és Réti Zsolt 7 és 13 év közti fiatalok kedvét igyekeztek felkelteni az ökölvívás iránt.

Jelen voltak a Böjte Csaba testvér hálózatához tartozó Szent Anna otthonban élő gyermekek is, akik láthatóan nagy kedvvel vetették bele magukat az új feladatokba.

Az eseményt megtisztelte maga Böjte atya is. Együttműködésről állapodtunk meg, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány által nevelt gyermekek bevonásáról az akadémiánk tevékenységébe:

FrameFrame
Eagle Icon

A Csíkszeredában, 2017 decemberében megrendezett December Kupán történt az Erdélyi Madárfészek–Godako Ökölvívó Akadémia sportolóinak első hazai bemutatkozása. Első helyezett lett Ferencz Eszter (48 kg), Török Eszter (56 kg), Farkas József (42 kg), Czink György (51 kg), Berszán Szilárd (54 kg), Kolumbán Róbert (57 kg), Huszár Dávid (69 kg), Benedek Szilveszter (101 kg).

FrameFrame
Eagle Icon

Győzött a 2017-es női ökölvívó magyar bajnokság döntőjében, és ezzel történelmet írt a 17 éves gyergyószentmiklósi Ferencz Eszter. Ő szerezte meg az Erdélyi Madarfészek–Godako Akadémia első bajnoki aranyát.

FrameFrame
Eagle Icon

Testnevelésórákon népszerűsítik a bokszolást az Erdélyi Madarfészek–Godako Ökölvívó Akadémia szakemberei. Gyergyóditróban tartották meg 2017 februárjában az első "ökölvívó-tornaórát", majd a gyergyószentmiklósi Vaskertes iskolában volt bokszbemutató. A gyermekek nagyon lelkesen dolgoztak a tréningeken, különleges élmény volt számukra az edzés. A remények szerint nemcsak egyedi esemény marad, hanem többek számára az első lépés az ökölvívás világában, a bajnokká válás felé.

FrameFrame
Eagle Icon

Mintegy harminc fiatal kóstolt bele 2017 januárjában Erdei Zsolt világbajnok irányításával a boksz világába Gyegyószentmiklóson, Székelyudvarhelyen és Csíkszeredában is. Habár bemutató jellegű volt a nyilvános edzés, korántsem volt könnyed szórakozás. Jó volt a hangulat, de Madár rendesen megizzasztotta az érdeklődőket és a magyarországi utánpótlás-válogatottakat egyaránt. A boksz-körút egyben a Magyar Ökölvívó Szövetség és a Madárfészek Akadémia székelyföldi együttműködés-indító körútjának egyik fontos állomása volt.

FrameFrame
Eagle Icon

Több évnyi gyakorlás után 2016-ban jött el az idő, hogy első sportolónk, Huszár Dávid mérkőzésen is kötelek közé lépjen. A Magyar Junior Ökölvívó Bajnokságon mutatkozott be. Ez az esemény egy nagyon fontos alkalomnak bizonyult. Itt történt meg a kapcsolatfelvétel a gyergyószentmiklósi GODAKO Sportklub és a Madárfészek Akadémia vezetői között, aminek eredménye lett az Erdélyi Madárfészek–Godako Ökölvívó Akadémia megalapítása.

Frame

Támogatók

Enger logóSzékely Falat logóPlasmatherm logó
Securitech logó
Bauer Hochei logó
Fezosza logóSzékely Budo-Sport logó
Transport Csata Levente logó
Láng Sport logóaqua instal logóMuskátli logó
Mulligan logóHurom Buda logóAnda Panzió logó

Partnerek

Magyar Ökölvívó Szakszövetség logóMadárfészek Ökölvívó Akadémia logóFitpoint logó

Médiapartnerek

Gyergyói Hírlap logóGyergyó TV logó
Vissza Fel
Eagle Icon
RólunkAkadémia KözpontEseményekSportolóinkEdzésmunkaRólunk írtákAlegységekKapcsolatOldaltérkép
Készítette és üzemelteti aColorWeb logo